Mi az...?

Mi az a 3D nyomtatás? Mire való? Miért hasznos vállalkozásoknak, mérnököknek, feltalálóknak, kutatóknak, művészeknek?

Hogyan...?

Hogyan működik a 3D nyomtatás? Gyors prototípusgyártás alapok és tudnivalók. Rétegek, formátumok, előkészítés.

Miért...?

Miért érdemes 3D nyomtatást igénybe venni? Bonyolult formák, egyedi megoldások, rövid határidők, változatos alapanyagok.

Mennyiért...?

Mi befolyásolja a 3D nyomtatás költségeit? Kérjen tőlünk ajánlatot, vagy látogasson el hozzánk személyesen!

Mi az a 3D nyomtatás?

admin 3D nyomtatás 2013-11-04 10:02:46 2013-09-24 09:21:02
Böngésszen további 3D nyomtatással készült alkatrészeket az Objet galériájában!
 
Már mindent tud a 3D nyomtatásról? Kérje ajánlatunkat itt !
 

Kézzel fogható műanyag tárgyak, alkatrészek gyártása gyorsan, pontosan, tetszőleges geometriával.

Lehetőség, hogy szemügyre vegyen, kipróbáljon vagy bemutasson egy számítógépen CAD környezetben tervezett vagy módosított munkadarabot, szerszámot akár néhány órával a tervezést követően.

Megbízható alternatíva bonyolult formájú alkatrészek egyetlen példányban, vagy kis sorozatban való előállítására szerszámkészítési költségek, többszörös befogás vagy jelentős utómunkálatok nélkül.

Mit jelent a 3D nyomtatás az Ön vállalkozásának?

admin 3D nyomtatás 2013-11-09 08:57:33 2013-09-24 09:23:27
 
 
Nézze meg filmen, hogyan telik meg anyaggal egy 3D nyomtatással készült szerszám!
 

Közvetlenebb kapcsolat az ügyfelekkel: Partnerei már a tervezés / ajánlatadás fázisában kézbe vehetik termékei prototípusát. Egy új modellel akár a sorozatgyártás előtt hónapokkal megjelenhet vásárokon, szakmai bemutatókon. Lehetősége nyílik rendkívül összetett dolgok modellezésére is (legyen szó épületekről, protézisekről és implantátumokról, de akár újszerű képző- vagy iparművészeti alkotásokról stb.) Ugyanabból az alkatrészből előállíthat egyszerre több különböző változatot is a vevő igényeinek megfelelően.

Hatékonyabb fejlesztés: a kész, kipróbálható modellek segítik a tervező és gyártási szakemberek közötti párbeszédet. Gyorsan felismerhetőek a beépítésnél vagy sorozatgyártásnál problémát okozó felületek. Egyértelműen kiderül, hogy az adott alkatrész „befér" vagy „nem fér be", nem illeszkedik tervezett helyére.

Szerszámkészítés és más gyártási eljárások támogatása: nemcsak egyes alkatrészek, de azok (megfelelő osztófelületekkel elválasztott) negatívjai is előállíthatóak 3D nyomtatás révén. Az eljárás így számos lehetőséget nyújt, legyen szó akár homokformázásról, precíziós öntésről, vagy kis sorozatú műanyag alkatrészek előállításáról.

A hagyományos eljárással kinyomtatott/plottolt rajzokon is pillanatok alatt felismerhetőek olyan hibák, és lehetőségek, amelyek a számítógép képernyőjén még nem voltak nyilvánvalóak. Ugyanez a jelenség hatványozottan érvényes a kézbe vehető valós modellekre. A 3D nyomtatás révén kínált ilyen, korai felismerések számottevően csökkenthetik fejlesztései költségét.

Mit jelent a 3D nyomtatás nekünk?

admin 3D nyomtatás 2013-09-24 09:24:40 2013-09-24 09:24:33
Ön is tájékozódhat további innovációs pályázati lehetőségekről a http://www.nkth.gov.hu/ honlapon!
 

A PolyJet technológiával, Objet Eden 260V berendezéssel történő 3D nyomtatás az INNONET Innovációs és Technológiai Központ első olyan kompetencia szolgáltatása, amely közvetlenül a fejlesztő, gyártó vállalkozásoknak szól. Létrehozása olyan új fejlődési pálya mérföldköve Központunkban, amely révén a jövőben egyre több naprakész műszaki megoldást tudunk kínálni a környező cégek fejlesztési projektjeihez.

A Nemzeti Kutatási és Technolgógiai Hivatal támogatásával megvalósult beruházás számunkra hosszú távú elkötelezettséget jelent; célunk nonprofit üzemeltetési modell szerint minden keletkező bevételt visszaforgatni a szolgáltatások működtetésére és az eszközpark fejlesztésére. Bízunk benne, hogy az Önök tapasztalataival, észrevételeivel felvértezve a régió gazdaságát segítő módon tudunk meghonosítani környezetünkben egy értékes, hiánypótló technológiát.

Miről olvashat honlapunkon?

admin 3D nyomtatás 2013-10-14 14:12:49 2013-09-24 09:25:27
   

Mi köze a 3D nyomtatásnak a hagyományos nyomtatókhoz? Egyáltalán miért hívják nyomtatónak az általunk alkalmazott eszközt, amikor semmi köze a papírt/festéket használó berendezésekhez? Ismerkedjen meg az eljárás működési elvével honlapunk Hogyan...? c. fejezetében.

Ötleteket meríthet és példákat tallózhat a Miért...? c. fejezetben, az alkalmazási lehetőségek megismerésével.

Meggyőződésünk, hogy szolgáltatásunk az Ön alkotó, fejlesztő tevékenységének is értékes kiegészítője lehet. Ha már megismerkedett a 3D nyomtatás módjával és területeivel, kérje ajánlatunkat , vagy vegye fel velünk személyesen a kapcsolatot.

Objet Eden 260V 3D nyomtató berendezés mozgó nyomtatótömbje működés közben