Mi az...?

Mi az a 3D nyomtatás? Mire való? Miért hasznos vállalkozásoknak, mérnököknek, feltalálóknak, kutatóknak, művészeknek?

Hogyan...?

Hogyan működik a 3D nyomtatás? Gyors prototípusgyártás alapok és tudnivalók. Rétegek, formátumok, előkészítés.

Miért...?

Miért érdemes 3D nyomtatást igénybe venni? Bonyolult formák, egyedi megoldások, rövid határidők, változatos alapanyagok.

Mennyiért...?

Mi befolyásolja a 3D nyomtatás költségeit? Kérjen tőlünk ajánlatot, vagy látogasson el hozzánk személyesen!

Hogyan működik a 3D nyomtatás?

Ismerje meg az Eden 260V rendeszer alapvető műszaki paramétereit!
 

A 3D nyomtatás un. additív prototípusgyártási eljárás. Az egyes tárgyakat, alkatrészeket a modellanyag rétegenkénti hozzáadásával építi fel. (Ebben alapvetően eltér az olyan, szubtraktív eljárásoktól - esztergálás, marás stb. - amelyek a végleges befoglaló méretnek megfelelő munkadarab részeinek eltávolításával alakítják ki a különböző felületeket.)

Mit jelent mindez az Ön számára? Rendkívüli szabadságot a formák kialakításánál. A legtöbb hagyományos gyártási eljárásnál a tervezőnek folyamatosan figyelemmel kell lennie arra, hogy az általa választott gyártási eljárás egyáltalán képes-e előállítani az elképzelt alakzatokat. Kiszabadítható-e a modell az öntőformából? Hozzá lehet-e férni egy belső felülethez? Elszakad-e az anyag... stb.? A 3D nyomtatás esetében az ilyen geometriai korlátok elenyészőek. Nagy bonyolultságú alkatrészek ugyanolyan egyszerűen építhetőek, mint a kevésbé összetett formák.

Természetesen a 3D nyomtatásnak is vannak műszaki, célszerűségi korlátai, ezeket (is) részletesen tárgyaljuk e honlap Miért..? c. fejezetében.