Mi az...?

Mi az a 3D nyomtatás? Mire való? Miért hasznos vállalkozásoknak, mérnököknek, feltalálóknak, kutatóknak, művészeknek?

Hogyan...?

Hogyan működik a 3D nyomtatás? Gyors prototípusgyártás alapok és tudnivalók. Rétegek, formátumok, előkészítés.

Miért...?

Miért érdemes 3D nyomtatást igénybe venni? Bonyolult formák, egyedi megoldások, rövid határidők, változatos alapanyagok.

Mennyiért...?

Mi befolyásolja a 3D nyomtatás költségeit? Kérjen tőlünk ajánlatot, vagy látogasson el hozzánk személyesen!

Bonyolult formák

   

A 3D nyomtatás szempontjából nem okoz problémát, ha egy alakzat számos alámetszett részt tartalmaz és öntése csak nem visszanyerhető formával, vagy komplex szerszámmal lenne elképzelhető. Nem gond, ha széles határok között változnak egy termék falvastagságai. Az sem okoz problémát, ha egy alkatrésznek olyan belső felületei vannak, amelyekhez hagyományos megmunkáló eszközökkel nagyon nehéz lenne hozzáférni.

Ennek köszönhetően a modellt létrehozó mérnök vagy művész kötetlenül alkothat. Próbára tehet a szokásostól eltérő térbeli megoldásokat és más technológia alkalmazása esetén számos egymás utáni megmunkálási fázist feltételező geometriákat is.

Talán arra ösztönöznénk a tervező mérnököket, hogy dobjanak el minden józan megfontolást? Mostantól teljesen esetleges, sorozatgyárthatatlan alkatrészeket álmodjanak? Erről szó sincs. Kijelenthető ugyanakkor, hogy ha egy alkatrész hagyományos prototípus gyártási, modellezési eszközökkel kimunkálható, akkor annál a legtöbb esetben semmi akadálya a 3D nyomtatással való gyártásnak. Épp ezért a 3D nyomtatás csaknem minden mérnöki fejlesztési munkafolyamatba könnyedén integrálható.

A 3D nyomtatás távlati lehetőségei ugyanakkor túlmutatnak az egyes alkatrészeken. Megoldható például bennszülött, „szétszedhetetlen", alkatrész összeállítások egyetlen gombnyomásra történő előállítása is.

A hozzánk látogatók próbára tehetik az itt bemutatott fogaskerék-szerkezetet is, amely egyfajta „állatorvosi lóként" az általunk alkalmazott technológia legösszetettebb képességeit demonstrálja.