Mi az...?

Mi az a 3D nyomtatás? Mire való? Miért hasznos vállalkozásoknak, mérnököknek, feltalálóknak, kutatóknak, művészeknek?

Hogyan...?

Hogyan működik a 3D nyomtatás? Gyors prototípusgyártás alapok és tudnivalók. Rétegek, formátumok, előkészítés.

Miért...?

Miért érdemes 3D nyomtatást igénybe venni? Bonyolult formák, egyedi megoldások, rövid határidők, változatos alapanyagok.

Mennyiért...?

Mi befolyásolja a 3D nyomtatás költségeit? Kérjen tőlünk ajánlatot, vagy látogasson el hozzánk személyesen!

Mit jelent a 3D nyomtatás az Ön vállalkozásának?

 
 
Nézze meg filmen, hogyan telik meg anyaggal egy 3D nyomtatással készült szerszám!
 

Közvetlenebb kapcsolat az ügyfelekkel: Partnerei már a tervezés / ajánlatadás fázisában kézbe vehetik termékei prototípusát. Egy új modellel akár a sorozatgyártás előtt hónapokkal megjelenhet vásárokon, szakmai bemutatókon. Lehetősége nyílik rendkívül összetett dolgok modellezésére is (legyen szó épületekről, protézisekről és implantátumokról, de akár újszerű képző- vagy iparművészeti alkotásokról stb.) Ugyanabból az alkatrészből előállíthat egyszerre több különböző változatot is a vevő igényeinek megfelelően.

Hatékonyabb fejlesztés: a kész, kipróbálható modellek segítik a tervező és gyártási szakemberek közötti párbeszédet. Gyorsan felismerhetőek a beépítésnél vagy sorozatgyártásnál problémát okozó felületek. Egyértelműen kiderül, hogy az adott alkatrész „befér" vagy „nem fér be", nem illeszkedik tervezett helyére.

Szerszámkészítés és más gyártási eljárások támogatása: nemcsak egyes alkatrészek, de azok (megfelelő osztófelületekkel elválasztott) negatívjai is előállíthatóak 3D nyomtatás révén. Az eljárás így számos lehetőséget nyújt, legyen szó akár homokformázásról, precíziós öntésről, vagy kis sorozatú műanyag alkatrészek előállításáról.

A hagyományos eljárással kinyomtatott/plottolt rajzokon is pillanatok alatt felismerhetőek olyan hibák, és lehetőségek, amelyek a számítógép képernyőjén még nem voltak nyilvánvalóak. Ugyanez a jelenség hatványozottan érvényes a kézbe vehető valós modellekre. A 3D nyomtatás révén kínált ilyen, korai felismerések számottevően csökkenthetik fejlesztései költségét.