Mi az...?

Mi az a 3D nyomtatás? Mire való? Miért hasznos vállalkozásoknak, mérnököknek, feltalálóknak, kutatóknak, művészeknek?

Hogyan...?

Hogyan működik a 3D nyomtatás? Gyors prototípusgyártás alapok és tudnivalók. Rétegek, formátumok, előkészítés.

Miért...?

Miért érdemes 3D nyomtatást igénybe venni? Bonyolult formák, egyedi megoldások, rövid határidők, változatos alapanyagok.

Mennyiért...?

Mi befolyásolja a 3D nyomtatás költségeit? Kérjen tőlünk ajánlatot, vagy látogasson el hozzánk személyesen!

Mit kell tudni az ajánlatkéréshez?

Ismerje meg az Eden 260V rendeszer alapvető műszaki paramétereit!
 

A nyomtatás költségét a következő tényezők határozzák meg:

  • Felhasznált modellanyag fajtája
  • Felhasznált modellanyag mennyisége (gramm)
  • Felhasznált támaszanyag mennyisége (gramm)
  • Gyártás időszükséglete
  • Előkészítési és tisztítási idő (modellenként 10-10 perc)

A modellanyag felhasználás közelítőleg becsülhető a CAD modell térfogata alapján (a modellanyag sűrűsége kb. 1,1 g/cm3). A támaszanyag felhasználás a geometria mellett függ attól is, hogyan helyezzük el a modellt a 3D nyomtató munkaterében.

A beépülő anyag mellett minden gyártás során keletkezik veszteség is az időközi fejtisztításokból származóan. Ugyancsak anyagvesztéssel járnak a modellanyag-cserék is, ekkor ugyanis a gép belső hálózatába előzetesen felszívott anyagot le kell üríteni a keveredés elkerülése érdekében.

A gyártás időszükségletét egyaránt befolyásolja a nyomtatási üzemmód és a darab mérete, elhelyezkedése a gép munkaterében. Függőleges irányban (z tengely) magas minőségnél kb. 5-9 mm vastagság építhető fel egy óra alatt. (Minél nagyobb felületű vízszintes szelvényeket kell kitöltenie a nyomtatófejnek egy-egy réteg létrehozásakor, illetve minél nagyobb utat kell a nyomtatótömbnek az x és y tengely mentén bejárnia, annál lassabban készül el egy-egy réteg.)

Minden nyomtatási művelet esetében meghatározandó a modellanyag fajtája, valamint dönteni kell a következő két paraméterről is.

Nyomtatás sebessége / minősége:

  • High Quality üzemmódban a nyomtató tárgyasztala rétegenként 16 mikronnal süllyed.
  • High Speed üzemmódban a nyomtató tárgyasztala rétegenként 30 mikronnal süllyed.

A vékonyabb rétegek használata íves felületeknél, valamint a modell vízszintes (x-y irányú) lapjain nagyobb precizitást, simább felületet eredményez, ugyanakkor növeli a gyártási időt. Az alábbi képeken azonos modell látható High Quality és High Speed módban kinyomtatva FullCure 720 modellanyagból. (Az alapsíkból kiemelkedő alakzatok szélessége kb. 10 mm)

High Quality nyomtatási mód
 

High Speed nyomtatási mód

Felület bevonása támaszanyaggal:

  • Glossy üzemmódban a gép csak az alámetszett részeknél il. a máshogy nem megépíthető éleknél helyez el támaszanyagot.
  • Matte üzemmódban a geometriailag indokolt támaszanyag mellett vékony (kb. 1 mm) rétegben a teljes felületet bevonja támaszanyaggal a berendezés.

A Glossy / Matte üzemmódok megválasztásához tudni kell, hogy a tisztítást követően eltérő azon modellfelületek megjelenése, amelyek nem érintkeztek támaszanyaggal. A támaszanyaggal nem érintkezett felületek fényesek, míg a támaszanyaggal érintett részek mattabb megjelenésűek, eltérő tapintásúak lesznek. A két felület határvonala szabad szemmel is egyértelműen látható.

Amennyiben lényeges, hogy a teljes modell külsőleg homogén megjelenésű legyen tisztítás után, javasolt a Matte üzemmódot választani. (Ezzel azonban a felületnek megfelelő mértékben nő a támaszanyag felhasználás. Továbbá a támaszanyag réteg vastagságának megfelelően csökkennek a maximálisan építhető modell elméleti befoglaló méretei.) A Glossy üzemmód előnyös lehet ugyanakkor pl. olyan alkatrészek esetében, ahol egyértelműen elkülönülő külső ill. belső oldala van a modellnek és a nyomtatáskor felülre eső részek fényes kiképzése hangsúlyos kommunikációs értékkel bírhat.